Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Στη σκιά του Πάθους.


Η ευτυχία του συγγραφέα θαρρώ πως είναι πια γνωστή, όταν το βιβλίο του έτοιμο, φτάνει στα χέρια του! Αγγίζοντας το, δυσκολεύεται να πιστέψει πως ο αγώνας δύο χρόνων και κάτι, έχει γίνει βιβλίο! Το εξώφυλλο, η μυρωδιά του χαρτιού, τα λίγα λόγια γραμμένα στο οπισθόφυλλο! Τίτλος;

«Στη σκιά του Πάθους»! Υπήρχε στο μυαλό μου από την πρώτη στιγμή που ο σκελετός της ιστορίας αγκιστρώθηκε μέσα μου. Φτάνοντας κάπου στη μέση του βιβλίου ο αναγνώστης, θα έχει ήδη καταλάβει πώς προέκυψε ο τίτλος, για να δικαιώσει την επιλογή μου στην τελευταία πρόταση πριν το ΤΕΛΟΣ.

Ο Κωστής, η Βάσια, ο Τίμος, η Μελίνα, είναι οι τέσσερεις κύριοι ήρωες της ιστορίας μου. Μ’ αυτούς τους τέσσερεις τόσο διαφορετικούς χαρακτήρες, χρειάστηκε να συμπορευτούμε για δύο ολόκληρα χρόνια. Τους έπλασα και τους αγάπησα. Στην πορεία χρειάστηκε άλλοτε να θυμώσω μαζί τους και άλλοτε να τους λυπηθώ, ενώ προχωρώντας έψαχνα τις λύσεις για την κάθαρση και τη δικαίωση τη δική τους, ώστε να καταφέρω να ηρεμήσω τη δική μου ψυχή.

Πέτυχα; Όσον αφορά τη δική μου ψυχή, ξεκάθαρα ναι! Το ίδιο ελπίζω να πέτυχα και για τις ψυχές των αναγνωστών, επειδή αυτό ήταν το ζητούμενο από την αρχή.

Πρόκειται για μια σύγχρονη ιστορία ζωής ή μάλλον για μια σύγχρονη περιπέτεια ζωής. Έτσι όπως είναι οι ζωές όλων μας. Μια περιπέτεια με γλυκόπικρη γεύση! Ξέρω πως περνώντας τις σελίδες θα σας εκνευρίσω, θα σας θυμώσω, θα σας συγκινήσω και ελπίζω στο τέλος να σας έχω δικαιώσει.

Ο Κωστής, ο γοητευτικός οδοντογιατρός! Αθεράπευτα ερωτευμένος με την επικίνδυνα σαγηνευτική και μόλις είκοσι δύο ετών Βάσια. Όλα θα κυλούσαν φυσιολογικά μεταξύ τους, αν αυτοί οι δύο νέοι δεν ήταν αιχμάλωτοι των παθών τους. Εκείνος μανιώδης τζογαδόρος και η Βάσια επηρεασμένη από τα τηλεοπτικά πρότυπα, εξελίσσεται σε άτομο παθιασμένο με το χρήμα και τη δημοσιότητα.

Η Μελίνα! Η γλυκιά κληρονόμος. Μοναχοκόρη γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας. Ζει αθόρυβα μέχρι που ένα τροχαίο θα αλλάξει τη ζωή της. Θα γνωρίσει τον Κωστή και θα παθιαστεί αθεράπευτα μαζί του. Θα αρχίσει να πορεύεται μόνο μέσα από τα δικά του μάτια, παραβλέποντας τις εκπτώσεις που έκανε στη ζωή της.

Και τέλος ο Τίμος. Εργένης από δεοντολογία στα εξήντα του, θα γνωρίσει τη Βάσια. Τη γυναίκα που θα αλλάξει τα πιστεύω του, αλλά και τη ζωή του. Το πάθος του για αυτήν καταλήγει αθεράπευτο.

Η εξέλιξη της ζωής αυτών των ανθρώπων θα είναι απρόβλεπτες, μη αναμενόμενες και συνταρακτικές! Ποιοι θα καταφέρουν άραγε να απεμπλακούν από τα πάθη τους και ποιοι θα καταλήξουν, αν καταλήξουν, ηττημένοι από τις μάχες που κήρυξαν οι ίδιοι με τους εαυτούς τους; Θα το ανακαλύψει βήμα-βήμα ο αναγνώστης, εγώ το μόνο που ελπίζω, αλλά και εύχομαι, είναι να πέτυχα να σας ταξιδέψω…

Αυτοί λοιπόν είναι οι τέσσερεις άνθρωποι που μαζί βαδίσαμε για δύο ολόκληρα χρόνια. Οι πράξεις, οι σκέψεις και τα πάθη που τους χρέωσα, έφτιαξαν την απρόβλεπτα συναρπαστική ιστορία που σήμερα έχει γίνει βιβλίο και… είναι το αγαπημένο μου!

 

 

Είχε φτάσει ξημέρωμα και ο Κωστής έπαιζε ακόμη. Πάνω σ’ ένα τραπέζι, φορτωμένο αγωνία και τασάκια ξεχειλισμένα από γόπες τσιγάρων, τζογάριζε το τελευταίο του χιλιάρικο στα ζάρια. Ο Γρηγόρης είχε προσπαθήσει να τον αποτρέψει: «Κωστή, δεν σε αντέχω άλλο! Τελευταία ζαριά, χάσεις κερδίσεις φύγαμε! Έχουμε και δουλειά αύριο». «Στο λόγο μου. Αυτή τη ζαριά και φύγαμε. Άλλωστε αν χάσω δεν έχω άλλα».

Η καρδιά του χτυπούσε ακατάστατα την ώρα που ζάλιζε στη χούφτα του τα ζάρια. Τα έριξε…Τρία και άσσος. Ούτε έχανε, ούτε κέρδιζε. Έπρεπε να παίξει ο αντίπαλος. Ο Γρηγόρης ξεφύσησε κι ο Κωστής έδωσε στα πνευμόνια του μια μικρή ανάσα οξυγόνου για να την καταστρέψει αμέσως, ανάβοντας το πολλοστό τσιγάρο της ημέρας...

Ένα μικρό απόσπασμα από τη Σκιά του Πάθους.

1 σχόλιο:

  1. mpravo ka ioanna ,mas kentrises to endiafervn k ap ton poly realistiko tropo poy grafis, avrio tha to exoyme sta xeria mas k pisteboyme oti mpori na einai kalytero k ap tis xamenes agapes?

    ΑπάντησηΔιαγραφή